21.7.2022. 15:11
0
Odgođeni masovni protesti koji su bili zakazani za petak
Novi masovni protesti u Sarajevu koji su bili najavljeni za petak, 22. juli 2022. godine zvanično su otkazani, potvrđeno je za Source portal.

Ova informacija za Source je potvrđena od strane Jasmina Zumberovića, jednog od organizatora protesta, koji je naveo da su protesti otkazani zbog "tehničke greške oko podnošenja zahtjeva za izmjenu saobraćaja". 

Podsjećamo, protesti su ranije bili najavljeni putem društvene mreže Facebook, putem koje su se građani samoinicijativno organizirali. 

Protesti su trebali biti organizirani u petak, u 15:30 sati na Marijin Dvoru. 

Kao razlog okupljanja navedeno je poskupljenje osnovnih životnih namirnica, rast cijena goriva kao i zahtjev za suspenziju akciza na ovaj naftni derivat. 

Građani su protiv vlasti u Bosni i Hecegovini protestovali i 6. jula u Sarajevu, ali i mnogim bh. gradovima koji su u velikom broju izašli na ulice i transparentima i zvižducima poslali poruku da ne odobravaju trenutnu situaciju u državi koja je nakon invazije na Ukrajinu postala izrazito loša.

Organizatori protesta nisu naveli da li će protesti biti naknadno organizirani. 


(Aldina R.)  

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.