23.7.2022. 13:54
0
Očišćeno i uređeno mostarsko kupalište 'Bunica'
Radnici JP "Parkovi", u suradnji s DVD Buna, proteklih nekoliko sedmica radili su na djelomičnom čišćenju i uređenju kupališta na Bunici u Mostaru.

Težište je stavljeno na košenje trave oko korita rijeke te na uređenju parking prostora na samom ulazu na Bunicu, saopćili su u subotu iz Grada Mostara.

Ističu kako se, uz uređenje i proširivanje parking prostora, radilo i na saniranju stabala, odnosno uklanjanju suhih i oboljelih stabala te potkresivanju niskih grana.

Dalje kažu i kako je povećan broj kanta i kontenjera za prikupljanje otpadaka, s ciljem da se što manje onečišćuje prostor oko rijeke, kao i sama rijeka.

Iz Grada su naveli da će se pojačano odvoziti otpad, jer se očekuje sve veći broj ljudi koji će dolaziti na Bunicu, te su izrazili nadu kako će svi biti ekološki osviješteni i pridonijeti boljem izgledu ovog mostarskog kupališta.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.