30.7.2022. 17:23
0
Izetbegović se sastao s premijerom Sanchezom: Unaprijediti ekonomsku saradnju BiH i Španije
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa premijerom Španije Pedrom Sanchezom.

Premijer Sanchez je tokom sastanka naglasio da Španija snažno podržava evropski put Bosne i Hercegovine i dodjeljivanje kandidatskog statusa našoj zemlji za članstvo u Evropskoj uniji.

Razgovarano je o provedbi 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, sa posebnim fokusom na provedbu ključnih reformi definisanih u Sporazumu kojeg su lideri bosanskohercegovačkih parlamentarnih stranaka, uz posredovanje predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela, prihvatili u Briselu u junu ove godine.

Izetbegović i Sanchez su također razgovarali o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Španije. Istaknuto je da postoji značajan prostor za unapređenje te saradnje. Posebna pažnja posvećena je investicionim potencijalima Bosne i Hercegovine u oblasti obnovljivih izvora energije.

Izetbegović se zahvalio Sanchezu na podršci koju Španija u kontinuitetu pruža Bosni i Hercegovini u protekle tri decenije.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.