5.8.2022. 11:34
0
Policija objavila detalje o drami na Ilidži: Sumnja se na pokušaj ubistva, dvojica uhapšena zbog nepružanja pomoći
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavili detalje nakon drame na Ilidži kojom prilikom je muškarac pao s četvrtog sprata zgrade. Tužilac sumnja da se radilo o pokušaju ubistva, a dvojica muškaraca su uhapšena zbog nepružanja pomoći povrijeđenom i nanošenja lakše povrede.

Dana 04.08.2022.godine u 01.45 sati, obaviještena je PU Ilidža da se u ulici Emira Bogunića Čarlija, općina Ilidža nalazi povrijeđeno lice. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice A.H., rođen 2001.godine, nastanjen u Sarajevu, ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je ljekar konstatovao da je lice zadobilo teške tjelesne povrede. U obavljenom razgovoru A.H. je izjavio da je pao sa četvrtog sprata stambene zgrade- navodi se u saopćenju MUP-a KS.  

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, koji je dežurni tužilac klasificirao kao ubistvo u pokušaju, poduzimajući niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su kriminalističku obradu nad tri lica.

- Istog dana u 13 sati lišili su slobode lica: E.M., rođen 1995.godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 175. KZ F BiH (Nepružanje pomoći) i E.G., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 173. i člana 175. KZ F BiH (Laka tjelesna povreda i Nepružanje pomoći), dok je I.H. saslušana na zapisnik o saslušanju svjedoka i otpuštena iz službenih prostorija. Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog događaja, kao i pronalasku još dva lica za koja se sumnja da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela- navodi se u saopćenju.

Navodno, poznanici povrijeđenog su u strahu pobjegli iz stana kada je A. H. pao kroz prozor toaleta. Policija ih je ubrzo identificirala i pozvala na saslušanje u PU Ilidža gdje su i uhapšeni, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.