11.8.2022. 19:05
2
Objavljujemo našu prepisku sa bivšim direktorom Centra za socijalni rad u Banovićima kojeg optužuju za seksualne ucjene: "Izrekli ste presudu bez suđenja, čestitam"
Nakon što se na društvenim mrežama pojavio kompromitirajući video na kojem se nalazi Nevzet Tufekčić, bivši direktor Javne ustanove Centra za socijalni rad Banovići, kontaktirali smo samog Tufekčića kako bismo mogli čuti i njegovo mišljenje o svemu tome, obzirom da se na društvenim mrežama navodi da je sporni snimak nastao u prostorijama navedene javne ustanove.

Tufekčića se, inače kadra Pokreta demokratske akcije (PDA), optužuju da je navodno seksualno ucjenjivao žene koje su tražile socijalnu pomoć od strane JU Centra za socijalni rad u Banovićima u periodu dok je on bio direktor te ustanove. Napominjemo, ove optužbe su stigle od strane pojedinaca na društvenim mrežama. Sporni snimak prvobitno je objavljen na profilu čiji je naziva "Šah-mat".

Nedugo nakon toga snimak je zbog eksplicitnog i neprimjerenog sadržaja uklonjen, ali to nije spriječilo da sporni snimak na kojem je Tufekčić, postane viralan te da se nađe i na Twiitteru (odakle je također uklonjen) te na Tik toku (do jučer je snimak bio dostupan). 

Samo neki od komentara na društvenim mrežama na koje smo naišli su sljedeći: 

"Zašto?! Majke slabog imovinskog stanja moraju svojim tijelom plaćati socijalnu pomoć - hranu i školske knjige za svoju djecu?"


"Ucjenjivao socijalno ugrožene da ukoliko ne glasaju za PDA-ovog načelnika, nema novca. Štitio oca silovatelja malodobne kćeri (čitaj 6 g.), jer mu je bio jaran i prijetio kako ce majci oduzeti dijete koje je na sudu dobila a vratiti je ocu, za kojeg je sud izrekao zabranu prilaska."


Inače, kako se navodi, sam snimak je najvjerovatnije nastao prije okvirno dvije godine. Tufekčić je prikazan u trenutku kada obnažen na sebe navlači unutrašnji veš te komunicira s jednom ženskom osobom. Dio snimka u trajanju od nekoliko sekundi prikazuje govor ženske osobe, koja u trenutku dok Tufekčić na sebe navlači donji veš, kaže da je djecu opremila, nabavila im odjeću, obuću, knjige i sveske, a još joj je ostalo, kako se čuje, da nabavi automobil.

Inače, Tufekčić je sa dužnosti direktora Centra za socijalni rad u Banovićima smijenjen nakon promjene lokalne vlasti, a zbog, kako je nezvanično potvrđeno za medije, zloupotrebe položaja. 

Čim smo uočili snimak na društvenim mrežama, javili smo se Tufekčiću na Facebooku, gdje smo uočili da je aktivan te da je i sam ostavljao komentare na profilu koji je objavio snimak.

Obzirom da je nakon našeg upita uslijedila prepiska i prijetnje portalu da će nas tužiti ukoliko objavimo priču o navedenom snimku, mi samu prepisku objavljujemo u cjelosti i doslovno kako je tekla:  










Aldina R. 






2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.