13.8.2022. 17:47
0
Izetbegović: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića
Predsjednik SDA Bakir Izetbegović govoreći na skupu SDA u Kaknju 10. avgusta poručio je kako stranke proizašle iz SDA „derivati SDA se ujedinjuju sa ljevičarskim strankama u trojke, četvorke, 11-orke sad ih ima ko fudbalera imaju trenere iz međunarodne zajednice.“

„Bore se za vlast umjesto da se bore za narod, državu“, kazao je Izetbegović.

„Nikakvog prodora nisu napravili u RS niti na teritoriji gdje je bio HVO. Tamo gdje Srbi i Hrvati žive u većini nema nikakvog prodora. Imaju jednog Vojina Mijatovića. Već pomalo namiguju, nagovještavaju ustupke, da su ovo uradili čovjek bi skinuo kapu. Svu su energiju i svu mržnju okrenuli na nas s kojima žive. Oni imaju nedostatak vizije i reference ovih 11. To kompenziraju arogancijom i drskošću prema nama. Ne mogu predstavljati Bošnjake ljudi koji vrijeđaju reisul-ulemu“, kazao je Izetbegović.

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun države i Bošnjaka.

„Oni nama itekako trebaju, dali su ogromnu pomoć BiH. Previše je bilo te diplomatske popustljivosti. Kada je spomenem da smo se prebrojali i da ćemo se braniti oni su zgroženi, a nisu zgroženi kada je odlikovan Karadžić.

Ovo što je pokušao OHR to je samo polovina što su kanili uraditi. S jedne strane gledam da sačuvam međuanrodnu zajednicu da ne napravim s njima neprijateljima, a da prije sačuvam poziciju. Neka za mene pričaju šta god žele neka nas izbjegavaju neka su zgroženi nećemo ići u tim pregovorima ni milimetra nazad, možemo ići naprijed“, kazao je Izetbegović.

Slične govore održao je Izetbegović i na skupovima u Željeznom Polju, Zenici.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.