13.8.2022. 20:32
0
Društvene mreže i političari: Jedni imaju hiljade pratilaca, drugi nemaju ni profil ni stranicu
Društvene mreže jedan su od osnovnih kanala za komuniciranje političkih stranaka. Kako se bliže izbori i aktivnosti na društvenim mežama postaju sve češće. Pišu se statusi, osvrti, objavljuju se porodične fotografije, videonastupi, šalju se poruke političkim protivnicima, promovišu stranačke aktivnosti...

S obzirom da je socijalna mreža Facebook još uvijek dominantna u BiH u odnosu na druge mreže i kanale komunikacije, provjerili smo koliko su popularni političari na društvenim mrežama.

Predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na FB stranici ima 69.000 pratilaca.

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva BiH ima 39.000 pratilaca.

Stranica Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde ima 26.000 pratilaca, a aktivan je i na svom privatnom FB profilu. Konaković je na predstojećim Općim izborima nosilac jedne liste za Predstavnički dom Federalnog parlamenta.

Stranica Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a ima 29.000 pratilaca.

Stranica Denisa Bećirovića, kandidata za člana Predsjedništvo BiH ima 42.000 pratilaca. Predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića koji je i nosilac liste za Predstavnički dom PS BiH iz Izborne jedinice 2 prati 24.000 ljudi.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Vojin Mijatovića koji je i potpredsjednik SDP-a aktivan je na FB, a njegov privatni profil prati 17.000 ljudi. On nema zvaničnu stranicu. 

Predsjednik Naše stranke Edin Forto koji je i nosilac liste za Skupštinu KS aktivan je na društvenim mrežama, a njegovu FB stranicu prati 11.000 ljudi. 

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović nema svoju FB stranicu, dok HDZ BiH prati 11.000 ljudi. Čović je aktivan na Twitteru gdje objavljuje svoje aktivnosti. Ni kandidatkinja ove stranke za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto nema FB profil. Njene aktivnosti objavljuju se na stranici HDZ-a.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i kandidat za predsjednika RS nema oficijelni FB profil, dok stranku SNSD prati 34.000 ljudi. I Dodik je nedavno otvorio nalog na Twitteru gdje često "tvita".


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.