17.8.2022. 20:05
4
Političari čestitaju Lani Pudar: Kordić obećao bazen, Karić 20.000 KM kao nagradu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je čestitku Lani Pudar na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima.

"Upućujem iskrene čestitke Lani Pudar na osvojenoj zlatnoj medalji na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Rimu, čime je učinila sve nas ponosnima i na najbolji način promovirala našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. 

Trud i vjera u sebe iz godine u godinu daju rezultate koji Lanu Pudar čine jednom od najboljih sportistkinja koje je naša zemlja imala. Želim da na predstojećim takmičenjima postigne mnogo uspjeha kako bi nas  još mnogo puta mogla obradovati ovakvim sportskim rezultatima", naveo je Džaferović. 

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur uputio je čestitku Lani Pudar.

"Nema izgovora koji može slomiti šampionski mentalitet! Naša Ribica postala je zlatna, šampion Evrope! Iskrene čestitke Lani, njenoj porodici, njenom klubu i trenerima kao i svima koji su joj na bilo kakav način pomogli da ostvari ovaj veliki uspjeh bh. sporta", naveo je Muzur.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je da na dan kada obilazimo lokaciju za izgradnju Olimpijskog bazena Lana pliva za povijesni uspjeh!

"Izgradnja infrastrukture čiji dio je i Olimpijski bazen prioritet je Grada Mostar i bit će izgrađen za Lanu i sve buduće generacije! Posebne čestitke njezinim roditeljima", naveo je Kodić.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić također je čestitala Pudar i najavila povećanje nagrade na 20.000 KM.

"Zlatna naša šampionko, donijela si neizmjernu radost u našu domovinu! Rastu uspjesi, a time i predviđena nagrada Grada Sarajeva, koju ćemo punog srca duplo povećati. I iznos od 20.000 KM je mali za sve ono što zaslužuješ, ali znaj da imaš našu podršku! Lana Pudar volimo te", napisala je gradonačelnica.

Čestitku je uputio i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Naše stranke Edin Forto.

Osim političara brojne čestitke stigle su i od bh. sportista i sportskih kolektiva.  



(Patria / Aldina R.) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.