19.8.2022. 10:25
3
Detalji eksplozije u sarajevskom naselju Nova Otoka: Bomba zalijepljena izvana na štok, "lokalne siledžije poslale poruku da se reket mora plaćati"
FOTO: Source.ba
Jutros oko tri sata stanovnike sarajevskog naselja Nova Otoka uznemirila je eksplozija.

"U ulici Džemala Bijedića oko 3 sata, došlo je do aktiviranje nepoznate eksplozivne naprave. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica", kratko su kazali iz Operativnog centra MUP-a KS Source.ba portalu.

Na jednom ugostiteljskom objektu je pričinjena materijalna šteta.


FOTO: Source.ba

Objekat bio u vlasništvu Adela Kabaša?

Kako je kasnije potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, za sada nepoznate osobe bacile su bombu na restoran koji ne radi već nekoliko mjeseci.


Kako piše portal Raport, raniji vlasnik restorana bio je Adel Kabaš, čiji je nadimak Dasta.

Kabaš je trenutno u bjekstu, a osumnjičen je za ubistvo Mehmeda Ramića.

Inače, nakon ovog ubistva krenulo je niz obračuna, a Kabašu se gubi svaki trag. Zabilježeno je da je prešao u Crnu Goru, a prema posljednjim informacijama krije se na Kosovu.

Međunarodna policijska agencija Interpol objavila je na svojoj zvaničnoj stanici početkom godine crvenu potjernicu za Adelom Kabašem.

Bomba zalijepljena na štok

Prema nezvaničnim medijskim saznanjima, nova vlasnica je objekat zakupila prije godinu i po. Sam objekat se renovira od aprila i navodno je uskoro trebao da ponovo počne s radom.

Interesantno je da je ručna bomba najvjerovatnije zalijepljena izvana, na aluminijski štok od vrata. Počinilac je izvukao osigurač i udaljio se, a eksplozija je uništila aluminijski štok, dok su unutar objekta, na zidovima vidljivi tragovi gelera. Iznad vrata su kamere videonadzora, što počinioca nije spriječilo na postavi i aktivira bombu.

Stanari okolnih objekata smatraju da se vjerovatno radi "o beskrupuloznosti lokalnih siledžija koji su vlasnici poslali upozorenje da mora plaćati reket".

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.