30.8.2022. 8:20
0
Javne nabavke pred zastupnicima Parlamenta, hoće li DKPT preuzeti čuvanje Partizanskog groblja
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, za koju je predložen izuzetno obiman dnevni red, sazvana je za danas u Sarajevu.

Predložene su izmjene i dopune Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine te dopune Zakona o javnim nabavkama, potom izmjene i dopune Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, kao i izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta zakona o dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o zastupničkoj inicijativi Denisa Zvizdića kojom Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje Vijeće ministara BiH da u što kraćem roku izdvoji  200.000  KM za sanaciju štete i izradu novih 700 kamenih cvjetova s imenima antifašista koji su dali svoje živote za slobodu grada Mostara i čitave Evrope, te za buduću integralnu institucionalnu zaštitu i osiguranje ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, također je u najavljenom dnevnom redu.

Jedna od predloženih tema je Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti kojom se zadužuje Direkcija za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) da preuzme dužnost čuvanja i zaštite objekta Partizansko groblje u Mostaru.

Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o zastupničkoj inicijativi Denisa Zvizdića kojom Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje Vijeće ministara BiH da u što kraćem roku donese odluku o privremenoj suspenziji carinskih stopa prilikom uvoza robe, i to za sljedeću robu: eurodizel, lož-ulje, benzin BMB 95 i benzin MB 98, također je u najavljenom dnevnom redu ove sjednice.

Prema oficijelnoj najavi, pred delegatima će biti Izvještaj o realizaciji programa BHRT-a za 2021. godinu i Programski planovi BHRT-a za 2022. te Izvještaj o radu Agencije za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini za 2021.

Sjednica treba da počne u 12 sati.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.