30.8.2022. 18:36
1
Zahiragić iznio viđenje manjkavosti zakona o obrazovanju: Premijer Forto je dezertirao iz okupiranog grada
Već dugo se govori o potrebi reforme obrazovanja ali konkretni koraci nisu poduzeti.

U Kantonu Sarajevo aktuelna Vlada odlučila se na taj korak, ali čini se da namjere nisu dobre, ako je suditi prema izjavama drugih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

Skupština Kantona Sarajevo donijela je danas novi Zakon o visokom obrazovanju koji je izazvao polemiku među zastupnicima ali i studentima.

Zastupnici iz Kluba SDA upozorili su da je ovaj zakon donesen na neustavan način, te da je procedura donošenja u suprotnosti s poslovnikom Skupštine Kanton Sarajevo s obzirom da je amandmane uložilo Ministarstvo za visoko obrazovanje i mlade prema Vladi KS.

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić smatra da takav zakon pogoduje privatnim fakultetima i da će smanjiti  broj studentskih prava.

"Donesen je katastrofalni Zakon o visokom obrazovanju KS. Bitna oblast, a sjednica sve vrijeme bez kvoruma, par zastupnika pozicije diskutovalo. To je njihov odnos prema toj temi. Pogodovanje privatnim fakultetima, manje studentskih prava i pretjerano jačanje pozicije rektora. Za to vrijeme Forto u Kijevu, kao kantonalni premijer! Iz okupiranog Sarajeva je, koje danas vodi, dezertirao. Kakav zakon o visokom obrazovanju...", napisao je Zahiragić na Twitteru.

(A. Balićevac)

 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.