1.9.2022. 21:36
0
"Ujedinjeno Kraljevstvo odustalo od podrške Schmidtu, ambasador SAD prećutao PIC"
Moram podijeliti neke dobre vijesti sa današnjeg sastanka Vijeća za implementaciju mira (PIC), rečeno mi je da Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske više ne podržava Schmidtovo planirano nametanje Izbornog zakona i izmjena Ustava FBiH, poručio je na društvenim mrežama potpredsjednik Američko-evropske alijanse Reuf Bajrović.

Bajrović kaže da prema njegovim informacijama američki ambasador je tokom cijelog sastanka ćutao.

"Protesti i pritisak javnosti su uspjeli! Schmidt sada iza svog plana ima samo Zagreb i Budimpeštu", dodaje Bajrović. 

Kako kaže, Schmidt još uvijek može odlučiti da nametne izborni zakon koji favorizira HDZ, ali će efekti biti katastrofalni za OHR i njegovu karijeru.

"Uprkos promjeni u stavu SAD/UK, ne očekujem da će Schmidt još uvijek odustati!", zaključio je Bajrović. 

Podsjećamo, sjednica PIC-a održana je danas, ali zvaničnih informacija i obraćanja nije bilo. U međuvremenu su portali Istraga.ba i Politicki.ba objavili da Schmidt privremeno odustaje, te da će Izborni zakon nametnuti najvjerovatnije dan nakon izbora. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.