7.9.2022. 9:46
1
Medij iz Hercegovine: Bakir je 364 dana lažni borac za građansku a samo jedan dan kad stigne turski diktator je ono što i jeste muslimanski nacionalist i proturčin
Predsjednik TurskeRecep Tayyip Erdogan jučer je boravio u posjeti Sarajevu. Tom prilikom sastao se sa članovima Predsjedništva BiH, ali i sa članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predstavnika HDZ-a nije bilo na ovom sastanku, a mediji iz Hercegovine su pisali o ovom sastanku.

- Nije teško otkriti namjere bošnjačke politike u BiH, samo treba čekati onaj dan u godini kad im u posjetu dolazi turski diktator čiji režim učestalo krši ljudska prava u vlastitoj zemlji. Bošnjaci su dakako tokom 364 dana u godini gorljivi i lažni zagovornici građanskog uređenja a samo onaj dan kad je diktator tu vraćaju se u ono što zapravo i jesu a to je bošnjački nacionalisti koji bi ovu zemlju podredili sebi i turskom diktatoru koji je baš danas došao prodavati pamet na našim prostorima, piše ABC portal, te nastavlja tekst tvrdnjom kako osim islamske povezanosti Turska nema nekakve velike veze s Bošnjacima.

Namjere bošnjačke politike

- Bošnjački ekstrem i radikal Bakir Izetbegović koji je Erdoanov kum je jučer nakon što je nekoliko dana u predizbornoj kampanji bio beskompromisni borac za građansku danas ipak sam sebe demantirao riječima da su Erdoan i Turci nama (Bošnjacima) braća - navodi ABC.

Navode da se ne može boriti za građansku, a slijediti Erdoana i još ga nazivati bratom. 

- Naravno, niko nije lud i svako u ovoj zemlji zna da se Bakir i ta ekipa bore za islamsku BiH, zemlju u kojoj bi trebali dominirati islam i muslimanska nacija.

"Muslimanska nacija"

- Tursku koja je maltene beznačajan ulagač u našu zemlju se okiva u zvijezde a Erdoanove bedaste izjave su im dobro došle, a Hrvatsku koja je prvi ulagač u BiH se naziva neprijateljskom, Sejdo Komšić ih čak naziva fašistoidnom, a insistiranje evropske Hrvatske na jednakopravnosti tri konstitutivna naroda Muslimani i sarajevska politika nazivaju grubim mješanjem u BiH - piše ABC portal.

Dodaju da se nadaju da će nakon 2. oktobra skinuti "monopol Bošnjaka na ovu državu, pa će turski diktator manje dolaziti u posjetu što će biti dobro za sve narode u ovoj zemlji."

Ovaj portal navodi da je Čović postupio ispravno jer se nije pojavio na sastanku sa ovim, kako navode "diktatorom".

Tvrde da je Čović na taj način poslao jasnu poruku bošnjačkoj politici da Turska nije ni po čemu važna za BiH.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.