9.9.2022. 20:15
0
Karić zaprijetila da će Grad prekinuti saradnju sa Savezom
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je prihvatio ponudu, pa će naš državni tim igrati prijateljsku utakmicu protiv Rusije, države koja vrši agresiju na Ukrajinu.


Javnost oštro negoduje zbog ove odluke krovne kuće bh. fudbala. Među onima koji su se oglasili je i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. 

- Sarajevo, kao grad koji je najduže bio pod opsadom agresora i ja kao gradonačelnica, oštro osuđujemo odluku Fudbalskog saveza da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Smatram moralnom obavezom da Fudbalski savez BiH, stručni štab i igrači ovu utakmicu odbiju.

Prihvatanje je diskreditirajuće za našu zemlju jer bi time igrali sa nogometnom reprezentacijom koja se nalazi pod sankcijama UEFA-e i FIFA-e te joj je zabranjeno nastupanje u svim takmičenjima pod njihovom ingerencijom.

Ukoliko se odluka ne promijeni, grad će prestati sa saradnjom sa savezom, koja je do sada bila kvalitetna - poručila je Karić. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.