12.9.2022. 13:48
0
Smith stigla u NATO bazu: Susret sa Podžićem u Ministarstvu odbrane BiH
Američka ambasadorica pri NATO-u Julianne Smith stigla je u Bosnu i Hercegovinu, a na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao je ambasador SAD u BiH Michael Murphy, kao i članovi NATO Štaba Sarajevo.

Smith će prvo održati sastanak u NATO bazi u Butmiru, a zatim će se u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine sastati sa ministrom Sifetom Podžićem.

Inače, ova posjeta američke ambasadorice u NATO-u dolazi nakon što je državni sekretar SAD Antony Blinken najavio vojnu pomoć Bosni i Hercegovini zbog opasnosti od ruske agresije. 

Američka ambasadorica pri NATO-u u posjeti BiH je samo mjesec dana prije odluke o produženju misije EUFOR u BiH, a postoji mogućnost da Rusija stavi veto u Vijeću sigurnosti UN-a. U tom slučaju evropski vojnici odlaze iz BiH, a NATO snage mogu rasporediti svoje trupe. Odluka o tome je već spremna, a Smith bi upravo o detaljima trebala upoznati i ministra Podžića. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.