14.9.2022. 20:47
0
Objavljeni snimci: Ruski vojnici masovno bježe nakon ukrajinske ofanzive!
Nakon munjevite ukrajinske protuofanzive na sjeveroistoku Ukrajine u kojoj je oslobođeno oko 8.000 kvadratnih kilometara, sve je više informacija o tome da se ruski vojnici odbijaju boriti ili se masovno predaju.

Na društvenim mrežama Ukrajinske oružane snage objavile su snimak zarobljenih ruskih vojnika koji leže na cesti “shvatajući u kakvoj su beznadnoj situaciji”.

Britanske obavještajne službe procjenjuju da je od početka invazije u Ukrajini poginulo 43.000 ruskih vojnika. Daily Mail piše kako su to brojke koje tjeraju ruske trupe na predaju.

Navodno su obustavljene i isplate ranjenim vojnicima, prenosi Net.hr.

Institut za istraživanje rata piše kako je moguće da je ukrajinska protuofanziva “utjecala na volju ili sposobnost ruske vojne komande da pravodobno upotrijebi novoformirane dobrovoljačke jedinice u Ukrajini.”

Američki obavještajni izvori kažu da se očekuju daljnja povlačenja ruskih oružanih snaga koja će sigurno utjecati na novo opadanje borbenog morala.




(Admir O.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.