15.9.2022. 20:06
1
Vučić rekao da se ovi prostori 'ponovo mogu pretvoriti u klanicu' i pozvao: Srbi moraju da se ujedine
Prema njegovim riječima, „mir, kao i sloboda, čuvaju se samo pod jednom zastavom, a Srbiju i Srpsku ništa ne može da podijeli“

U Bijeljini se obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, kojem prisustvuju najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske. Ceremoniji prisustvuje i patrijarh srpski Porfirije.

– Ovaj istorijski trenutak od nas zahtijeva da se ujedinimo kao Srbi. Suština svake slobode je pravo na različitosti i samo tako možemo da ostanemo ujedinjeni u borbi za slobodu – kazao je, između ostalog, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se prisutnima, prenosi N1.

Dodao je da je ovaj dan važan, jer „u vrijeme kad cijeli svet ratuje, treba da shvatimo da samo sebe imamo“.

– Moramo da poštujemo sebe, svoju zastavu i da radimo na jedinstvu ukoliko nam to bude obaveza. Srbija se suočava sa brojnim izazovima, posebno kada je riječ o Kosovu i Metohiji – kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, „mir, kao i sloboda, čuvaju se samo pod jednom zastavom, a Srbiju i Srpsku ništa ne može da podijeli“.

Vučić je naglasio da „istorijski trenutak zahtijeva da se ujedinimo i zajedno pobijedimo ludilo koje može ove prostore da ponovo pretvori u klanicu“.

– Suština svake slobode jeste pravo na različitost i da budemo drugačiji, da vjerujemo drugačije i ne mislimo isto – dodao je on.

Predsjednik Srbije je dalje kazao da „veliki i moćni hoće da nam uzmu zemlju i po širini i dužini, ali da neće dobiti ni pedalj“.

– I danas, iako to ne želimo da vidimo, možemo da izgubimo i slobodu i državu i živote, a razlika je u tome što ovaj istorijski trenutak od nas zahtIjeva da se ujedinimo pod našom zastavom, našom trobojkom – rekao je Vučić.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.