25.9.2022. 11:22
0
Na mjestu vatrenog obračuna u Kaknju u kojoj su ranjene četiri osobe, već se dogodila jedna likvidacija
U Kaknju je sinoć došlo do pucnjave u kojoj je ranjeno više osoba.

Pucnjava se dogodila za vrijeme izlaznog dana, kada je koncentracija mladih osoba u gradskoj jezgri najveća, u mjestu među mladima poznatom pod nazivom “Kvart”. Prostor između glavne ulice Alije Izetbegovića i Ulice branilaca, odnosno rijeke Zgošće, decenijama je Kakanjce i Kakanjke okupljao u ugostiteljskim objektima od kojih su neki dijelili i zidove. Ranije generacije pamte odlične svirke, druženja i zabavu.


No, ovo mjesto nosi i teške uspomene zbog kojih, i drugih razloga, posjećenost nije kao što je bila nekada ranije. Tuče, pucnjave ali i ubistvo je ono što će starijim generacijama ostati u pamćenju.

UBISTVO 2012. GODINE KOJE JE POTRESLO JAVNOST

U nekadašnjem ugostiteljskom objektu Enjoy 10. aprila 2012. godine u pucnjavi koja se te noći dogodila ubijen je Enijad Čehajić a ranjen Aldin Islamović. Dan kasnije brat ubijenog za medije je izjavio kako nije bila pucnjava već “egzekucija”.

Nije bilo nikakvog obračuna. Pucali su mu u potiljak i nekoliko metaka u leđa. To je egzekucija – kazao je Admir Čehajić.

U pozadini navedenog zločina navodno su bili neriješeni imovinski odnosi u vezi s nekretninama u centru grada.

Nakon raspisivanja operativne potrage osumnjičeni je dan kasnije uhapšen na graničnom prijelazu Brod i slučaj je ubrzo bio zaključen.

Za mali grad ovo je bio veliki šok za građane. Dva dana kasnije održani su mirni protesti u centru grada gdje su građani izrazili nezadovoljstvo sigurnosnom situacijom u gradu tražeći da se hitno uhapse odgovorni za ubistvo Čehajića.

Godinama nakon ovog slučaja vladalo je zatišje ali i strah među građanima zbog narušene sigurnosne situacije.

DESET GODINA KASNIJE

Deset godina kasnije, 24. septembra, dogodila se ponovo pucnjava ponovo u “Kvartu”.

Policija je zabranila pristup mjestu pucnjave trakom i policijskim automobilima kojima je bio zagrađen prolaz kroz ulicu koja prolazi pored “Kvarta”. Za kratko vrijeme saobraćaj se počeo o dvijati usporeno zbog policijskih vozila koji su u jednom dijelu dionice bili pod rotacijama.


Prolaznici su ponovo imali scene kao iz 2012. godine, “Kvart” potpuno omeđen policijskim trakama sa više vozila pod rotacijama.

Prema nešto preciznijem izvještaju iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona sinoć je oko 20:20 sati u ugostiteljskom objektu “Plan B” došlo do narušavanja javnog reda i mira kada se potuklo šest osoba.

Tuča je nastavljena ispred pomenutog objekta a u jednom trenutku je upotrijebljeno i vatreno oružje pri čemu su ranjene četiri osobe.


Povrijeđeni su hitno prevezeni u Dom zdravlja Kakanj da bi dvije osobe zatim prevezene u Zenicu.


Policija još uvijek radi na rasvjetljavanju ovog slučaja piše Hajat.

Pucnjava
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.