28.9.2022. 10:21
0
Hadžikadić nakon TV debate: Jedini sam koji nije vrijeđao, koji nije bježao ni sa jedne debate i koji je poštovao vrijeme dato od strane voditelja
Kandidat Koalicije Država za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Hadžikadić, oglasio se na svom Facebook profilu nakon sinoćnje TV debate.

On je savjetovao građane da ne dozvole da ih neko tjera da glasaju za manje zlo.

“Održana je posljednja od 5 debata kandidata za člana Predsjedništva BiH, od kojih su četiri bile televizijske emisije i jedna radijska.

Jedini sam kandidat koji se pojavio ili je potvrdio učešće na svim debatama. Jedini sam koji nije pobjegao ni sa jedne, koji nije vrijeđao i koji je poštovao vrijeme dato od strane voditelja.

To se moglo vidjeti i večeras (op.a. sinoć). U atmosferi u kojoj se jedan kandidat ne pojavi, a drugi vrijeme koristi za niske i jeftine laži na račun ličnosti prisutnog sagovornika, jako je teško da do izražaja dođu teme od značaja za opstanak, razvoj i prosperitet države. Teško je dobiti vrijeme da se govori o suštini svakog problema, koji ima iste uzroke, duboko ukorijenjene u našem društvu.

Nama je važno svojim primjerom pokazati da politika može biti drugačija, da su mogući dijalog, poštenje i demokratija. Vjerujem da su ove debate pokazale da postoji drugačiji način razmišljanja i ponašanja.

Najvažnije mi je što smo pokazali odgovornost prema građanima, medijima i državi. U toj odgovornosti je osnov promjene. Ko nije odgovoran prema građanima i javnosti, ne može biti lider i voditi državu ka boljoj budućnosti.

Dragi građani, ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za manje ili veće zlo.

Birajte dobro", napisao je Hadžikadić.



(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.