28.9.2022. 14:42
0
Dodik tužio Davora Dragičevića, on mu poručio: Ne bojim te se, vidimo se pred sudom!
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tužio je Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, za klevetu.

Ovu informaciju je potvrdio Davor Dragičević. 

- U pitanju intervju koji je objavljen dok sam ja bio u Austriji 2019. godine u Beogradskom sedmičniku NIN u kome sam ja jasno ukazao na one sve činjenice koje su dovele do ubistva mog djeteta, naravno koga i smatram direktno odgovornim za stanje. I naravno za to zašto se istraga u entitetu RS nikada nije pokrenula na odgovarajući način i ko stoji iza zataškavanja ubistva - rekao je Draičević. 

Kako ističe, ovo je samo još jedan vid represije prema njemu i članovima grupe "Pravda za Davida".

- Taman je dva dana nakon izbora zakazano ročište, vjerovatno jer vjeruje u svoju pobjedu i svoju silu koju je do sada provodio. Naravno, ja se njega ne bolim.

Dragičević je uputio i javni poziv Dodiku.

- Ovom prilikom upućujem javni poziv Miloradu Dodiku, 4.10. u 8 sati i 30 minuta ja ću biti pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci, vidjet ćemo da li će on biti. Ali neće se sigurno on pojaviti. Ovo je jasna poruka samo koga se u entitetu Dodik boji: boji se grupe "Pravda za Davida", boji se istine i prave i uzvika "Ko je ubio Davida?". Zbog svega ovoga već petu godinu mi trpimo nesnošljive pritiske, proganjanja i čak i fizičko maltretiranje, i pokušaj mog ubistva i zatvaranja - zaključio je Dragičević.

Pored Davora, Dodik tuži Sedmičnik NIN kao i glavnog i odgovornog urednika Milana Ćulibrka, prenosi avaz. 


(Admir O.)

 
DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.