30.9.2022. 11:03
0
Konaković u Tuzli i Brčkom: “Niko se nikad nije obračunavao s režimom kao mi”
Sinoć su održana dva završna skupa Naroda i Pravde (NiP) i to u Brčko distriktu BiH i Tuzlanskom kantonu. Na oba skupa su predstavljeni kandidati za kantonalne skupštine, Skupštinu Brčko Distrikta BiH, državni i federalni parlament.

Sinoć su održana dva završna skupa Naroda i Pravde (NiP) i to u Brčko distriktu BiH i Tuzlanskom kantonu. Na oba skupa su predstavljeni kandidati za kantonalne skupštine, Skupštinu Brčko Distrikta BiH, državni i federalni Parlament.

„Brčko Distrikt BiH mora biti mjesto spajanja političkih i ekonomskih interesa i paralelno sa tim mora garantirati kvalitetan, dostojan, pravedan, pošten život svakog svoga građanina i onih koji dolaze u njega. Od buduće Vlade Federacije i državne Vlade očekujemo više saradnje, očekuju nas veliki projekti, a posebno od budućeg premijera Federacije BiH, a ne kao što smo do sada imali pusta obećanja na pojektima koji traju više od 20 godina”, poručio je Damir Bulčević.

Rasim Smajlović, kandidat za Parlamentarnu Skupštinu Federacije BiH podsjetio je na svakodnevne provokacije sa kojima se susreću stanovnici Brčko distrikta BiH te poručio da su “spremni spriječiti te loše i protuustavne navike srpskih političara”.

„Oni hodaju sa transparentima na kojima piše „Brčko je Srpska“. Milorad Dodik izjavljuje da je entitet Republika Srpska država. Njima poručujem da Brčko distrikt BiH nije srpski a ni RS. Milorade, država je Bosna i Hercegovina, sve dok je Brčko čivija koja čuva Bosnu i Hercegovinu. Smatram da politiku jedne države moraju očistiti njeni građani, počevši od rušenja mita da je politika nužno prljava i pokvarena. Dati jasno do znanja da je dosta koruptivne i svađalačko-pljuvačke politike, kakva je popularna kod nas. Dosta su nam godinama „servirali intelekt politikom nacionalizma, dijelili nas u torove, dok vaša djeca i omladina odlaze trbuhom za kruhom tražeći sreću u drugom gradu i drugoj državi, a mi to samo mirno gledamo svezanih ruku i nepomični. Mladi ne odlaze samo zbog nezaposlenosti i egzistencije. Odlaze zbog nejednakih šansi”, izjavio je Smajlović.

“Čast da u Srebreniku, gradu u kojem je službeno i spektakularno počela predizborna kampanja Naroda i Pravde koja je protekla časno, hrabro, dostojanstveno bez ružnih riječi i uvreda, pripala je Nihadu Omeroviću, gradonačelniku Srebrenika, koji je na ovim izborima nosilac liste za državni Parlament”, navode iz ove stranke.

“Večeras je važno reći da svi možemo, da je ovo uspjeh i naša pobjeda. Pobjeda koja je već pokazala da su ljudi na pravom putu, da smo napravili jedan marš pravde i da se nećemo zaustaviti”, saopštio je.

Nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Izen Hajdarević, istakao je: „Borba za pravdu naš je put i svi smo ustrajni na tom putu Naroda i Pravde.”

Silva Banović, kandidatkinja je za Skupštinu Tuzlanskog kantona pod rednim brojem 2. Banović je diplomirani logoped, audiolog, majka i mlada osoba koja je odlučila krenuti političkim putem.

Odlučna u namjeri da pokaže da je ovdje moguće živjeti bez straha i u miru. “U Tuzli vas niko ne pita kako se zovete, kojim jezikom govorite, ko ste, nego se svi zajedno družimo, odgajamo našu djecu, dijelimo parkove i prostore. Tuzla je pokazala da je to moguće a moguće je svuda u našoj zemlji! Pokažimo to 02. oktobra”, istakla je Banović.

Važnu poruku sa skupa u Tuzli, praćen velikim aplauzom poslao je i dr. Denis Zvizdić. “Borba protiv korupcije naša je najvažnija borba. Kada iskorijenimo korupciju u svim segmentima naše zemlje uspjeli smo. Drugi oktobar je u historiji poznat i kao dan oslobađanja Tuzle. Dragi Tuzlaci, oslobodite nas još jednom! 02. oktobra izađite masovno na izbore i pokažite da ste na strani pravde koja je sada nezaustavljiva.”

Na oba skupa završne riječi je imao predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković koji je kazao – “Bilo je projekata prije NiP-a, ali nikad se niko nije obračunavao sa režimom kao mi. Mi im kažemo – to što ste pokrali platit ćete i vratiti i ići ćete u zatvor za to! Danas su rudari štrajkovali, cijena je 1000 eura po megavat satu… Prodali su po 60 eura megavat sat struje srpskim tajkunima i uništili svaku priliku da zaradimo i da budemo vodeći u izvozu struje. Domaćinska stručna pravedna vlast od ovog sektora može napraviti da smo najveći izvoznici struje. Ovdje imamo jedan ključni problem – Bošnjake kradu Bošnjaci, Hrvate Hrvati, Srbe Srbi i to je ključno. Dolaze novi pregovarači kojima je u interesu Bosna i Hercegovina. Prvi put imate postrojenu vojsku političara koji žele najbolje za ovu zemlju. Pobjeda Denisa Bećirovića je ključna!”, poručio je.

Narod i Pravda je svoj krug predizbornih kampanja zatvorio u Tuzlanskom kantonu gdje je i počeo. Za subotu je zakazan centralni skup Naroda i Pravde koji će biti održan u dvorani „Mirza Delibašić“ u Skenderiji. Poručuju kako će vrata ove dvorane za sve biti otvorena, a skup počinje od 20 sati.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.