30.9.2022. 16:49
0
Učenici JU OŠ "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković Sarajevo stavili u funkciju donirane računare
Danas, 30.09.2022. godine, u JU OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ Sarajevo obilježena je završna aktivnost realizacije projekta „Opremanje kabineta informatike“.

Ista je realizirana uz podršku Američke ambasade u BiH i Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Na navedenoj manifestaciji prisustvovala je ministrica Naida Hota-Muminović istaknuvši svoju oduševljenost učeničkom prezentacijom projekta, kao i sintezom svih pozitivnih praksi koje škola njeguje, poručivši da i dalje nastave istim tokom tragajući za znanjima i nesebično ih dijeleći.

Naime, Američka ambasada u BiH školi je donirala 40 računara sa pratećom opremom, a nadležno Ministarstvo je finansiralo nabavku jednakog broja uređaja za trajnu pohranu podataka.

Navedeni projekt posebnu vrijednost ima zbog aktivnog učešća samih učenika koji su kroz volonterske radionice tokom ljetnog raspusta, uz podršku nastavnika Emira Jasenčića, instalirali donirane SSD diskove i stavili računare u funkciju. Neka nam budu za primjer svima. 




(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.