1.10.2022. 8:35
4
Zadnja objava Harisa Zahiragića: Glasajte za Bakira, zato što njegov protukandidat puca pod pritiskom, zato što Bakir izdati ne zna..
Danas tačno u 07:00 sati počela je izborna šutnja koja je na snazi do nedjelje u 19:00 sati kada se zatvaraju birališta širom Bosne i Hercegovine.

Kandidat za Skupštinu KS, Haris Zahiragić, sinoć je iskoristio još jednu priliku da animira građane da glasaju za Bakira Izetbegovića u utrci za člana Predsjedništva ispred bošnjačkog naroda.

Zahiragić je naveo i razloge zbog kojih smatra da je Izetbegović pravi izbor.

Prenosimo vam ih u cijelosti

Pozivam sve koji me prate i cijene moj rad, da podrže Bakira Izetbegovića!
Veoma teška vremena su pred nama, situacija u Europi i svijetu je veoma nepredvidiva.
Mi nemamo pravo na eksperimente, zato nam je potreban baš on u Predsjedništvu Države Bosne i Hercegovine!
Ako nekome još uvijek nije jasno zašto baš on, evo nekoliko razloga:
Zato što je čovjek koji izdati ne zna!
Zato što je jedini naš političar, koji ne polaže račune ni Beogradu, ni Zagrebu, ni ambasadama sa istoka, ni ambasadama sa zapada!
Zato što je pekao zanat direktno od najvećeg od nas, rahmetli Alije Izetbegovića, što kao sin, što kao njegov prvi saradnik! 
Zato što je jedini naš političar koji je državnik!
Zato što je hrabar baš kao narod kojeg predstavlja!
Zato što polaže račun svom narodu!
Zato što se ne stidi činjenice da polaže račune i Gospodaru svih svjetova.
Zato što se protiv njega, kao prvog među nama, vodi hibridni rat!
Zato što su se svi politički i medijski negativci udružili protiv njega!
Zato što u vrijeme smutnje, a danas je takvo vrijeme, da biste saznali ko je na pravoj strani trebate gledati u koga lete strelice neprijatelja - upalite Vulina, Milanovića, Dodika, Čovića, RTRS, RTS, HAPPY, HRT... upalite domaće medije koji se finansiraju izvana - vidjet ćete da su sve strelice uperene prema ovom čovjeku!
Zato što ima prijatelje među liderima i državnicima, i sa istoka i sa zapada!
Zato što je značajno očistio Stranku koju je preuzeo u katastrofalnoj situaciji!
Zato što je Stranci, koja je ovom narodu puno više od obične stranke, vratio značajno povjerenje!
Zato što je unutar Stranke otvorio vrata mladim ljudima i dao nam snažnu podršku!
Zato što na mržnju i napade odgovara pozivima u front za Državu!
Zato što nije osvetoljubiv! 
Zato što nije svadljiv!
Zato što su od njegovog jezika i njegovih djela, drugi sigurni!
Zato što je dostojan biti prvi među nama!
Zato što je dobar čovjek, a to znaju svi koji su ga imali priliku lično upoznati, a mi koji imamo privilegiju sa njim sarađivati tome svjedočimo!
Zato što je njegov protukandidat nedorastao funkciji za koju se kandidovao!
Zato što njegov protukandidat puca pod najmanjim pritiskom, pa kako bi se nosio sa puno većim koji nam predstoje?
Zato što je njegov protukandidat glasao za Zakon o prebivalištu radi pozicije Predsjedavajućeg Parlamenta i tako izdao povratnike i narod koji bi sada da predstavlja...
Zato što je BAKIR IZETBEGOVIĆ LIDER - sviđalo se to nekome ili ne! 
Zato, BAKIR IZETBEGOVIĆ #SIGURNO - uz Božiju pomoć, u nedjelju pobjeđuje!


 

Šta podrazumjeva izborna šutnja?

'U tom periodu zabranjene su bilo kakve nove stranačke aktivnosi. Bitno je da taj dan političke stranke nemaju nikakve aktivnosti niti da mediji izvještavaju o stvarima koje se odnose na političku i izbornu kampanju'.

U skladu sa članom 7.4 stav (1) Izbornog zakona BiH u periodu koji počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta i traje do njihovog zatvaranja, političkim strankama, koalicijama, listama neovisnih kandidata i neovisnim kandidatima i kandidatima na listama pripadnika nacionalnih manjina zabranjeno je učešće u javnim političkim aktivnostima što uključuje, ali se ne ograničava samo na sljedeće: održavanje skupova u cilju izborne kampanje, izlaganje na biračkom mjestu i u njegovoj okolini bilo kakvih materijala u cilju uticanja na birače, korištenje domaćih i međunarodnih sredstava komunikacije s ciljem uticaja na birače, korištenje megafona ili drugih razglasnih uređaja u cilju uticanja na birače i svaka aktivnost kojom se ometa ili opstruira izborni proces.

Opći izbori koštaju preko 12 miliona KM

Za učešće na Općim izborima 2022. godine ovjereno je 145 političkih subjekata - 90 političkih stranaka, 17 nezavisnih kandidata i 38 koalicija. Međutim, na glasačkom listiću će se naći ukupno 127 političkih subjekata jer se osam stranaka pojavljuje na izborima samo u okviru koalicije, a 10 političkih stranaka nemaju ovjerene kandidatske liste. Dakle, ukupno 127 političkih subjekata - 72 političke stranke, 38 koalicija i 17 neovisnih kandidata će se naći na glasačkim listićima na Općim izborima u BiH, navode iz CIK-a BiH.

CIK BiH je 25. augusta 2022. godine donio Odluku o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska za Opće izbore 2022. godine i objavljivanju broja birača za svaku izbornu jedinicu sa stanjem na dan 18.augusta 2022. godine u 24.00 sati. Prema navedenoj odluci 3.368.666 birača su upisana u izvode iz Centralnog biračkog spiska za Opće izbore 2022. godine i to: broj redovnih birača je 3.277.490; broj birača sa statusom raseljene osobe koji glasaju u odsustvu je 6.124; broj birača sa statusom raseljene osobe koji glasaju lično je 15.086; broj birača koji glasaju putem pošte je 63.264 i broj birača koji glasaju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH je 6.702.

Od ukupnog broja birača 3.368.666 njih 14.222 se nalazi na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje putem mobilnog tima.

Ukupno je određeno 5.903 biračkih mjesta:  5.418 redovnih biračkih mjesta; sedam biračkih mjesta odsustvo/lično (raseljeni unutar BiH); 105 biračkih mjesta za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima; 352 mobilna tima te 21 biračko mjesto u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u 15 država.

Procjena je da će Opći izbori u BiH koštati 12.528.000 KM. 

(Admir O.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.