1.10.2022. 11:43
0
Šta je pozadina privođenja funkcionera Vučićevog SNS-a u RS-u:Dodikova osveta za natpise u Srbiji: Zaštita Gotovine i prikrivanje zločina nad Srbima
Policija je u četvrtak navečer u Banjoj Luci na saslušavanje privela funkcionere Srpske napredne stranke Vladu Mandića i Adama Šukala. Policajci su zaustavili automobil u kojem su bila njih dvojica, pretresli vozilo, a potom ih, navodno bez objašnjenja, priveli.

Oni su saslušani u policiji, a potom pušteni, ali nije jasno da li su saslušani u svojstvu građanina ili ih organi Republike Srpske sumnjiče za neko krivično djelo. Adam Šukalo je bivši poslanik Napredne Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske i SNS-a u Skupštini Srbije, dok je Vlado Mandić bivši rukometaš i takođe istaknuti član vladajuće partije u Srbiji. Obojica su članovi Glavnog odbora SNS-a.

- Vlado Mandić je poznat u srpskoj javnosti kao bivši rukometaš, ima i svoju mračnu stranu. On je optužen da je pomagao u pokušaju ubistva bivšeg vozača njegovog oca Dejana Markovića 2002. godine. Prema navodima optužnice, Mandić je namamio Dejana Markovića, inače bivšeg vozača njegovog oca Momčila Mandića, na Ušće, gdje ga je ranio njegov rođak Draženko Mandić, pišu mediji u Srbiji.

Univerzitetski profesor i stručnjak za bezbjednost Darko Trifunović kaže za Oslobođenje da je ovo privođenje više nego interesantno. On ističe da se na objavljenom snimku čuje kako su Šukalo i Mandić privedeni zato što su se nalazili u vozilu koje je na potjernici Interpola.

- To je navodno razlog. Ali, pre dva dana u Alo se pojavio tekst o tome kako Milorad Dodik prikriva zločine nad Srbima u Mrkonjić-Gradu. Osumnjičeni za taj zločin je Ante Gotovina. Taj predmet je u fioci od 2006. godine. Dodik je sve to vreme na vlasti. Kako je Alo to objavio, usledilo je hapšenje. Da li je to zaoštravanje odnosa između Beograda i Banje Luke? Bliže se izbori, a ceo Beograd je izlepljen plakatima kao da su izbori u Srbiji, kazao je Trifunović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.