2.10.2022. 13:28
0
MUPKS: Izborni proces protiče u najboljem redu, pojačana budnost pripadnika policijskih snaga
Izborni proces na području Kantona Sarajevo (KS) protiče u najboljem redu. Na biralištima dosada nisu zabilježeni incidenti - pokušaji ometanja glasanja te kršenja javnog reda i mira, potvrđeno je Feni u Ministarstvu unutrašnjih poslova KS (MUPKS).

Kako iz ovog ministarstva navode, radi osiguranja integriteta izbornog procesa, na svim biračkim mjestima na području KS, angažiran je najmanje po jedan policijski službenik.

Istovremeno, shodno uputama i u koordinaciji sa Operativnim štabom akcije „Opći izbori 2022“, koji je zadužen za sigurnosni aspekt izbornog procesa u BiH, pojačana je budnost uniformisane i kriminalističke policije u skladu s nadležnostima MUP-a KS.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.