2.10.2022. 22:59
0
Nikšić poručio: Ovo je historijski trenutak, dva člana Predsjedništva nisu iz nacionalnih stranaka
Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić večeras se obratio javnosti iz izbornog štaba ove stranke. Na konferenciji za medije on je istakao da nisu željeli izlaziti sa paušalnim informacijama.

- Ova kompletna kampanja svela se na naše i njihovo viđenje BiH pa sam često zbog retorike koju sam koristio optuživan da sam partizan. Nažalost nisam, ali na osnovu onoga što smo vidjeli i na osnovu rezultata i današnjih izbora, mogao bih iskoristiti to pa reći, budi se istok i zapad, budi se sjever i jug BiH. Hvala svim građanima BiH koji su iskoristili svoje demokratsko pravo, demokratsko biračko pravo i izašli na izbore i glasali. Ja smatram da je procentualno puno veći odziv nego što to CIK prikazuje jer je očito da prvo imamo spiskove u kojima ima puno mrtvih. BiH je prvi put nakon rata dobila člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda koji ne dolazi iz etnonacionalne stranke - rekao je Nikšić.

Istakao je da na osnovu do sada prebrojanih glasova rezultat Denisa Bećirovića je 60,48 posto, odnosno 193.484 glasa, rezultat Bakira Izetbegovića je 115.503 glasa ili 36,10 posto.

Dodao je da je Denis morao drugi put da pobijedi da dobije prvi mandat u Predsjedništvu BiH. Istakao je šta očekuje od Bećirovića i onih koji budu u vlasti.

- Ovo je prvi korak kojim preuzimamo odgovornost i očito je da su se građani izjasnili, morat ćemo mijenjati i stanje i sistem. Denisov zadatak jeste da zajedno sa zastupnicima u parlamentu radi na EU i NATO putu. Na nama ostalima je da preuzmemo odgovornost i da proglasimo pobjedu kada počnemo realizirati program - naglasio je.

Čestitao i Željku Komšiću.

Istakao je da je razgovarao sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, te da su oko 15 minuta razgovarali o Izbornom procesu.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.