3.10.2022. 12:11
0
Mrtva trka za Kanton Sarajevo: Ovo su nezvanični rezultati iz stranaka
Mrtva trka vodi se u Kantonu Sarajevo. Centralna izborna komisija BiH još uvijek nije objavila nikakve podatke, međutim iz stranačkih centrala pristižu nezvanični rezultati koji su prikupljeni na manjem uzorku glasova.

No, prema trendu očito je da se borba vodi između Naroda i pravde i SDA, ali prema svemu sudeći stranke Trojke trebale bi imati većinu u Skupštini KS.

Prema podacima iz Štaba NiP-a ova stranka imat će 8 do 9 zastupnika, SDA 8, SDP šest, Naša stranka 4, Stranka za BiH 5, Za nove generacije jednog zastupnika.

S druge strane, SDA-ovi podaci govori da će biti izjednačeni s NiP-om i da će imati po sedam zastupnika.

Prema tim podacima Stranka za BiH imat će 6 zastupnika, SDP pet, Naša stranka 4, NES će imati dva.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.