5.10.2022. 16:44
0
Dodik samouvjeren. Opozicija neka protestuje, izgubili su svoj kredibilitet
U izbornoj noći SNSD je saopštavao samo podatke s potpisanih zapisnika, a tamo gdje nije bilo potpisa nismo ni unosili podatke kako bi bili sigurni u ono što saopštavamo javnosti, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sastanka s koalicionim partnerima.

O protestima opozicije sutra radi tvrdnji o izbornim prevarama, Dodik kaže da je to njihovo pravo.

“Svi imaju pravo da izražavaju svoj politički stav i jedan od tih je da to čine okupljanjem. Mi mislimo da imaju pravo na to ali mislimo da je to politički potpuno kontraproduktivno i za njih same. Tek kad CIK proglasi konačne podatke kreće period žalbi”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da misli da je opozicija izgubila značajan dio političkog kredibiliteta ponašanjem u izbornoj noći.

“Niko od nas nije išao u izbornoj noći u komisije da bi tamo vršio pritisak. Mi nismo htjeli da dodatno komplikujemo situaciju”, rekao je Dodik i dodao da je najbolje sačekati zvanične podatke.

Odgovarajući na pitanje ko mu je čestitao pobjedu, Dodik je rekao da je razgovarao sa najmanje deset predsjednika država i vlada, među kojima je i Viktor Orban, mađarski premijer, s kim je rekao da će se sastati naredne sedmice.

Rekao je da se čuo i s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, ali da će on čestitati nakon objavljivanja zvaničnih podataka, te je istakao da oko toga ne treba špekulisati.


(Admir O.)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.