5.10.2022. 17:11
1
Zahiragić o izbornim rezultatima: SDA je pobijedila na svim nivoima i kantonima uprkos raznim krađama, manipulacijama i neregularnostima
Tri dana je prošlo od Općih izbora, te još nemamo konačne rezultate, ali na tragu preliminarnih rezultata mogu se zaključiti pobjednici izbora a to su SDA, SNSD i HDZ na državnom nivou, odnosno SDA i HDZ na federalnom nivou.

Na kantonalnom nivou je SDA također ostvarila opažene i uvjerljive rezultate, osim u Kantonu Sarajevo, gdje se vodi mrtva bitka sa NiP-om za najviše glasova.

O izbornim rezultatima se na Twitteru oglasio Haris Zahiragić iz SDA.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"SDA je pobjedila na svim nivoima i u svim kantonima.
U Kantonu Sarajevo smo, za sada, također prva stranka, uprkos činjenici da nismo bili adekvatno zastupljeni u biračkim odborima i da imamo informacije o raznim manipulacijama, neregularnostima i krađama!
Naprimjer:
Na Ilidži, na BM 131A068, SDA je prema informacijama posmatrača osvojila 66 glasova, a prema OIK-u (CIK-u) 0 glasova!
Nakon otvaranja vreće, ne samo da fale glasovi, nego i listići!
Nema listića sa glasom za SDA! Predsjednica tog BO je imenovana ispred jedne od stranaka Trojke", navodi se u objavi bivšeg kantonalnog zastupnika.


(A. Balićevac)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.