7.10.2022. 19:32
0
Lider stranke koja je prva po broju glasova u Livanjskom kantonu: Otvoreni smo za pregovore sa svim stranama
Komentirajući rezultate izbora za Skupštinu Livanjskog kantona, aktuelni predsjednik Vlade Livanjskog kantona i predsjednik Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP) Ivan Vukadin kazao je kako je otvoren za saradnju sa svim stranama.

Što se tiče špekulacija oko broja mandata, ja bih, ipak, sačekao objavu konačnih rezultata nakon sto se prebroje glasovi poštom, nepotvrđeni glasački listići, kao i glasovi koji su bili predmetom mobilnih timova. Nakon toga ćemo znati više. Kada govorimo o mogućim koalicijama, mi ćemo prvo razgovarati sa strankama s kojima smo već u koaliciji, ali iz moguće suradnje ne isključujemo niti jednu stranku. Ipak, najbolje je pričekati konačne rezultate i onda krenuti s ovim stvarima o kojima sada možemo samo nagađati - kazao je Vukadin u izjavi za Fenu.

Tri stranke se bore za prvo mjesto

Prema posljednjim informacijama CIK BiH, najviše glasova u utrci za Skupštinu CIK BiH dobile su tri stranke: HNP, HDZ BiH i HDZ 1990, a razlika među njima je minimalna.

HNP je dobio 4.017 glasova ili 17,9 posto, HDZ BiH ima 3.991 glas ili 17,7 posto, a HDZ 1990 3.715 glasova ili 16,5 posto.

Brojne stranke prešle prag

Izborni prag od tri posto za sada prelazi još sedam političkih subjekata: Hrvatska nezavisna lista, SNSD, SDA, SDP BiH, koalicije “Srpska sloga” i “ Srpsko jedinstvo” te Hrvatska republikanska stranka.

U tom kantonu ostala su još četiri neobrađena biračka mjesta.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.