9.10.2022. 9:30
0
Danas se održavaju odgođeni izbori u Hozićima u Novom gradu
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na 56. sjednici održanoj 03.oktobra 2022. godine donijela Odluku o odgađanju i raspisivanju izbora za biračko mjesto 007B051 "Hozići" u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad, s obzirom da 02. oktobra izbore na tom biračkom mjestu nije bilo moguće održati u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Odgođeni izbori na biračkom mjestu 007B051 “Hozići” održavaju se danas, 9. oktobra 2022. godine.

Iz CIK-a je navedeno da će na odgođenim izborima na biračkom mjestu u Hozićima biti korišten novi izborni materijal sa dodatnom zaštitom, da je Općinska izborna komisija imenovala nove članove biračkog odbora i da će izbore nadzirati akreditovani supervizor CIK-a.

Na biračkom mjestu Hozići registrovano je 465 birača koji će moći glasati od 7.00 do 19:00 sati.

Na ovom biračkom mjestu 2. oktobra nije održan birački proces jer su prije njegovog otvaranja zatečeni popunjeni glasački listići.

Zbog sumnje da su na biračko mjesto unijeli veliku količinu popunjenih glasačkih listića uhapšeno je pet lica za koje je Tužilaštvo BiH preložilo pritvor.

Mjera pritvora predložena je za Suvada Halilovića, Emira Vakufca, Ramiza Hamzagića, Ismeta Džafića i Ismeta Mehinovića.

Naredbu za njihovo hapšenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske dao je glavni tužilac BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, prenosi N1. 



(A.R.) 

izboriBiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.