9.10.2022. 11:25
0
U narednim danima vrijeme pretežno oblačno uz relativno visoke temperature
U Bosni i Hercegovni danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temparatura od 16 do 22, na jugu do 25 stepeni celzijusovih.


U ponedjeljak, 10. oktobra očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, koja će se prema kraju i tokom noći proširiti na centralna, istočna i sjeveroistočna područja Bosne. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24 °C.

Za utorak, 11. oktobra, meteorolozi prognoziraju oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina i djelimično smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 23 °C.

U srijedu, 12. oktobra u Bosni  se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno sunčano. U Bosni je lokalno moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 8 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

Prema prognozi za naredne dane, u četvrtak, 13. oktobra očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne djelimčno razvedravanje. U centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 24 °C, saopćeno je iz Fedealnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.