13.10.2022. 16:50
3
Islamska zajednica u BiH reagovala na izjave Konakovića: "Predsjednik NiP-a ima jasnu želju da utječe na uređivačku politiku i medije IZ"
Nakon što je Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde gostovao u Pressingu i govorio o Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, reagovao je Media centar IZ u BiH.

Naime, Konaković je gostujući kod Amira Zukuća u Pressingu odgovarajući na pitanje o pismu koje je uputio Islamskoj zajednici u BiH rekao:

“Čini mi se da je u ostatku kampanje IZ bila korektnija. Ima jedna stvar koju nikada nisam rekao, moj lični odnos je da jačamo vezu sa Islamskom zajednicom… od kada sam napustio SDA nikada nisam bio gost u medijima IZ-a, a ranije sam bio redovan. Danas sam vidio aktiviste LGBT zajednice u mediju IZ-a koji o nama govore kao o abdićevcima”, kazao je Konaković. 

Nedim Hrbat iz Media centra IZ u BiH su objasnili da nije prvi put da predsjednik NiP-a komentariše uređivačku politiku medija Islamske zajednice i kako tvrde, problematizira zastupljenost političara iz određenih stranaka u medijima Islamske zajednice.

“Iako izbjegavamo direktnu polemiku s političarima, podsjetit ćemo gospodina Konakovića da brojni političari, kantonalni zastupnici i predsjednici političkih stranaka, kako iz sarajevskog tako i iz drugih kantona entiteta FBiH, također nisu gostovali u medijima Islamske zajednice. U medijima Islamske zajednice jesu gostovali brojni političari, ministri, parlamentarci, kako iz njegove stranke, tako i iz drugih političkih stranaka, po funkciji i autonomnoj uredničkoj procjeni. Komentar o vremenskoj prognozi ne tražimo i nećemo tražiti ni od jednog političara, ali smo, naprimjer, od predsjednika NiP-a tražili komentar o godišnjici genocida u Srebrenici. Tada je gospodin Konaković naš poziv ignorisao, kao što je ignorisao i druge pozive. Neistiniti komentari na račun uređivačke politike medija Islamske zajednice od strane predsjednika NiP-a otkrivaju jasnu želju da se utječe na uređivačku politiku i medije Islamske zajednice i novi pokušaj da se odrede okviri u kojima se mediji Islamske zajednice, pa i sama Islamska zajednica, trebaju kretati”, objavio je Hrbat, prenosi Preporod.info.


(A.R.) 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.