20.10.2022. 15:25
0
Uhapšeni državni policajac Gačanović sve priznao: Propjevao Šajin vozač
Nedavno uhapšeni pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH Fahrudin Gačanović, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za odavanje tajnih podataka pripadnicima kriminalnog miljea, pušten je iz pritvora u Vojkovićima jer je u potpunosti pristao na saradnju s tužiocima.

Uzimali novac

Gačanoviću su, kako saznajemo, na zahtjev Tužilaštva, određene mjere zabrane – kućni pritvor. On je uhapšen u sklopu predmeta zajedno s Admirom Arnautovićem Šmrkom, koji se tereti za međunarodni promet narkotika. U sklopu ovog predmeta uhapšen je i Šmrkov saradnik Adnan Maglić.

Prema informacijama “Avaza”, Gačanović je sve priznao tužiocima, čime je ustvari postao saradnik ove pravosudne institucije. U detalje je ispričao ko je sve sarađivao s kriminalcima.

Riječ je o, podsjećamo, bivšem vozaču i pratiocu Vahidina Šahinpašića Šaje, glavnog inspektora SIPA-e i pomoćnika direktora SIPA-e na poslovima Kriminalističko-istražnog odjela.

Gačanović je godinama radio u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i važio je za Šajinog čovjeka od povjerenja. Bio mu je pratilac u periodu kada mu je prijetio kriminalac Darko Elez.

Ko se boji

Gačanović je tek prije pola godine prebačen u DKTPBiH, kada je otkriveno da je imao kontakte s kriminalcima i da je putem Skya dogovarao informacije i uzimao novac u iznosima do 1.000 eura.

Međutim, ono što je tužiocima najvažnije, Gačanović je pristao otkriti imena svih osoba s kojima je radio iz policije, a koje su, također, sarađivale s kriminalcima i u jednu ih ruku za novac štitile te im otkrivale podatke iz istrage. Bit će zanimljivo vidjeti ko je sve koristio Sky iz SIPA-e, ali i ostalih agencija. Tek se sprema zemljotres.

- Sve što je znao je rekao, od kriminalaca do policajaca - rekao nam je naš izvor iz istrage.

Uloga Prašovića

Nedavno je na saradnju s Tužilaštvom BiH na predmetima “Sky” pristao i uhapšeni kriminalistički inspektor MUP-a KS Adis Prašović.

I on se sumnjiči da je pomogao kriminalcima. Međutim, postigao je dogovor s Tužilaštvom.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.