27.10.2022. 19:50
0
Cvijanović: CIK je najobičniji cirkus
Novoizabrana članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine i dosadsašnja poptredsjednica entiteta RS Željka Cvijanović reagovala je na današnja dešavanja - objavu rezultata za nivo predsjednika RS i pogrešku Centralne izborne komisije koja je za potpredsjendika ovog entiteta na sjednici proglasila Ivana Begića, umjesto Davora Pranjića.

“Nakon praćenja sjednice CIK-a i uz sve što sam do sada rekla, sada ću dodati: CIK je najobičniji cirkus. Oni ne vladaju ni ustavnim kategorijama, pa nas tako obavještavaju da postoji Predsjedništvo Republike Srpske u kojem su sad nakon nekakvog njihovog kontrolnog brojanja izabrani srpski, hrvatski i bošnjački član, umjesto da postoje predsjednik i dva potpredsjednika”, napisala je Cvijanović.

Komentarisala je i pogrešku CIK-a kojom je za novog potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda proglašen Ivan Begić, umjesto Davora Pranjića.

“Ovu sramotu treba hitno ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju sa kredibilnim sastavom, u skladu sa zakonom”, napisala je.C

Tvrdi da su građani od ranije znali kakav će ishod biti.

“Sada razumiju zašto smo na račun CIK-a govorili to što smo govorili”, dodala je.

Podsjetimo, nedavno je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio razmatranje osnivanja izborne komisije na enitetu RS, prenosi N1.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.