7.11.2022. 16:30
0
Optužen Zenun Aljević zbog prijetnje sestri i njenom suprugu: “Pobiću vas sve”
Zeničanin Zenun Aljević je, nakon istrage koju je protiv njega vodilo zeničko Tužilaštvo, optužen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Aljević se tereti da je 6. marta ove godine, oko 20 sati, u Zenici prijetio sestri H. Z. i njenom suprugu.

- On je sestru nazvao na mobitel govoreći joj: “Pobiću vas sve”. Te prijetnje su kod nje izazvale osjećaj straha i uznemirenosti kako za sebe, tako i za njenu porodicu. Potom je pozvao sestrinog muža i vičući mu govorio: “Je*em ti majku, je*em ti sve što imaš, gdje si da dođem da te rastavim sjekirom”, a nakon toga mu poslao poruku putem Vibera: “Hajde, dođi da te pomnožim” i “Uslov je istekao, hajde da te pomnožim”, koje poruke su kod S. izazvale osjećaj straha i uznemirenosti kako za sebe, tako i za njegovu porodicu, stoji u optužnici.

Optužnicu je potvrdio Općinski sud u Zenici, gdje će se Aljević uskoro pojaviti radi izjašnjenja o krivici, prenosi Oslobođenje.

Optuznica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.