11.11.2022. 8:00
0
Nebojša Vukanović napadnut u Srebrenici: Objavio i video
Poslanik u Skupštini Republike Srpske i predsjednik Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović napadnut je ponovo jučer u Srebrenici.

Kako je jučer naveo, incident se desio nakon ročišta na tamošnjem sudu. Na Vukanovića je, kako on kaže, nasrnula nepoznata osoba.

“Danas sam imao glavno ročište i suđenje u u Osnovnom sudu u Srebrenici sa Radomirom Lalom Pavlovićem, predsjednikom Opštinskog odbora SNSD-a u Srebrenici. Čim sam izašao sa suđenja na ulici me je u više navrata napala nepoznata osoba.

Čak tri puta se na ulici vraćao neki pristalica vladajuće stranke, dok ga nije udaljio policajac koji se zatekao slučajno na ulici.

Slučaj sam prijavio policiji, koja je bila više nego korektna i profesionalna u postupanju. Nestvarno je kako su učestali napadi i provokacije na ulici pristalica režima. Ne mogu vjerovati da je sve slučajno. Da me neko napada. Uporno mi prilazi tri puta bukvalno 30 sekundi nakon izlaska iz Suda.

Sve ovo je posljedica kampanje i mržnje koju širi RTRS i režimski mediji”, objavio je Nebojša Vukanović, prenosi TV BN.

I dva dana ranije, kako je Vukanović napisao na svom blogu, bio je žrtva incidenta u Nevesinju.

Navodi da ga je “napala i pokušala udariti jedna pijana osoba, aktivista vladajućeg SNSD-a”.

“Radi se o izvjesnom Miliji Unkoviću, koga sam prvi put vidio u životu. Nekada odbornik PDP-a u Skupštini Opštine koji je prešao u SDS, dok su bili vlast, a potom u SNSD”, naveo je Vukanović.

On dalje objašnjava:

“Napad se desio bez ikakvog povoda. Dok je šetao sa prijateljima vidno pijan počeo je da psuje, vrijeđa i dobacuje iz kafane, tvrdeći da sam izdajnik, lažov i prodana duša. Onda je pokušao da me udari i gađa stolicom, dok ga nisu savladali i obuzdali moji prijatelji.

To je naravno naišlo na odobravanje i podršku režimskih medija, te aktivista vladajuće koalicije u Nevesinju, koji napad jedne pijanice, koja me je nazivala izdajnikom i plaćenikom, pokušavaju da predstave kao napad demobilisanih boraca”, objavio je Vukanović.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.