11.11.2022. 12:04
0
Rusija objavila da je završeno povlačenje iz Hersona i da nisu izgubili nijednog vojnika: U centru grada osvanula ukrajinska zastava
Rusko ministarstvo odbrane danas je objavilo da je gotova operacija povlačenja ruskih snaga sa zapadne obale rijeke Dnjepar u južnoj ukrajinskoj regiji Herson, objavila je režimska ruska agencija TASS.

U dnevnom brifingu za novinare, ministarstvo odbrane je objavilo da su sve ruske snage i oprema prebačene na lijevu, odnosno istočnu obalu rijeke Dnjepar. Povlačenje je dovršeno u 5 ujutro po moskovskom vremenu (3 ujutro po evropskom vremenu), tvrdi rusko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da nijedan komad ruske vojne opreme, baš kao niti jedan vojnik, nije ostavljen na zapadnoj strani rijeke, koja uključuje i Herson, glavni grad regije. Tvrde i da prilikom povlačenja nisu imali nikakve gubitke vojnog osoblja i opreme. Ove tvrdnje nisu neovisno provjerene.

Danas se društvenim mrežama proširila fotografija ukrajinske zastave postavljene na spomenik u centru Hersona.

Guardian javlja kako se vrlo vjerojatno radi o djelu lokalnih partizana koji su aktivni u gradu otkad ga je Rusija okupirala. Stanovnici Hersona su tokom ruskog povlačenja mahom ostali u svojim kućama.

Ruskim telegram kanalima širi se informacija da su ukrajinski specijalci već ušli u grad, ali ta informacija nije potvrđena ni provjerena.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.