16.11.2022. 16:44
1
Konaković: "Niko ne laže za potrebe režima više od Avde Avdića. Uradit će sve što mogu da zaustave uspostavu vlasti"
FOTO: Facebook
Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković je poručio da "niko ne laže za potrebe režima više od Avde Avdića".

- Njegov posao je da diže moral razbijene vojske, da lažima privlači nove potencijalne žrtve, njegov interes je materijalne naravi. Pokretne i nepokretne. Pokušaj blokade u klubu Bošnjaka od strane SDA je pred kolapsom - piše Konaković.

Dodaje da je lako provjerljivo da Osmorka ima tri delegata u KS, dva u ZDK, dva u TK, dva u USK i jednog u BPK.

- Avdo piše da Osmorka ima osam, SDA 12. Čeka se rasplet u Livnu, Posavini i SBK. Čeka se i druga lista u BPK. Od ove 4, Osmorka treba još samo 1 mandat da završi proces imenovanja Vlade FBiH za koju je već programski dio usaglašen. Ne govore ništa o većini u klubu Srba, tamo gdje Osmorka ima lagano većinu, a oni nemaju teoretsku šansu da predlože potpredsjednika Federacije. Ne govore ni o većinama prostim u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta FBiH - poručio je Konaković.

Kaže  da su počeli sa blokadama uspostave vlasti u BPK, a da najavljuju blokadu i u ZDK.

- Uradit će sve što mogu da zaustave uspostavu vlasti, a mi radimo sve da padnu onako kako su zaslužili. Biće onako kako je već viđeno u Sarajevu. Pad i dugotrajna opozicija - naveo je Konaković, prenosi Avaz. 


(A.R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.