17.11.2022. 8:20
0
Dodik i Čović se sastaju u subotu
U subotu će u Mostaru biti održan sastanak HDZ-a i delegacije SNSD-a, a kako je rekao predsjednik HDZ Dragan Čović na isti način će se voditi razgovori kao što je to učinjeno sa predstavnicima Trojke, odnosno Osmorke te je prvo traženo da se usaglasi program i u tom procesu utvrde i potrebne većine u domovima naroda pa onda da se pređe u fazu podjele resora i kadroviranja.


„Kako smo sad vodili razgovore, želio sam da završimo u jednoj zavidnoj mjeri razgovore programskih osnova sa bošnjačkim strankama da bismo onda pričali sa SNSD-om“, kazao je Čović.

Prethodni sastanak koji je trebao biti održan u ponedjeljak je pomjeren. Odranije je najavljen savez HDZ i SNSD-a iako je u tome prednjačio Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, ali se Čović nije bunio. 

Govoreći o uslovima koje HDZ postavlja pred partnere Čović je kazao da je to Izborni zakon i ograničene izmjene Ustava BiH. Delegacija HDZ-a u srijedu je sa predstavnicima trojke "usaglasio program", ali da su ostali još detalji da se definišu. 

Na pitanje da li će razgovarati sa SDA dok traju razgovori sa osmorkom Čović je kazao da se razgovara i s tom strankom, ali ne nivou predsjednika stranaka.

„Na nižim razinama se razgovara pa ćemo vidjeti kako će to ići“, kazao je Čović u srijedu u Žepču.


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.