19.11.2022. 8:04
0
Lider SNSD-a mu ide "na noge": Čović dočekuje Dodika u Mostaru - Stari partneri za novu vlast
Danas će u Mostaru biti održan sastanak delegacija HDZ-a i SNSD-a koje će predvoditi Dragan Čović i Milorad Dodik, a kako je rekao Čović u srijedu u Žepču, na isti način će se voditi razgovori kao što je to učinjeno sa predstavnicima trojke, odnosno osmorke. Prvo će se tražiti usaglašavanje konkretnog programa, utvrđivanje većina u domu naroda.

„Kako smo sad vodili razgovore, želio sam da završimo u jednoj zavidnoj mjeri razgovore programskih osnova sa bošnjačkim strankama da bismo onda pričali sa SNSD-om“, kazao je Čović.

Odranije je najavljen savez HDZ i SNSD-a iako je u najavama prednjačio Milorad Dodik ali se ni Čović nije bunio. Predsjednik HDZ BiH je čak istakao da opozicija u RS-u SDS i PDP prolaze kroz unutarsranačke turbulencije i izbore. 

Govoreći o uslovima koje HDZ postavlja pred partnere Čović je kazao da je to Izborni zakon i ograničene izmjene Ustava BiH. Delegacija HDZ-a u srijedu je sa predstavnicima trojke "usaglasila program" ali da su ostali još detalji da se definišu koji su trebali biti okončani u petak. 

Na pitanje da li će razgovarati sa SDA dok traju razgovori sa osmorkom Čović je kazao da se razgovara i s tom strankom, ali ne nivou predsjednika stranaka.

„Na nižim razinama se razgovara pa ćemo vidjeti kako će to ići“, kazao je Čović. 

Za sada iz SDA zbunjujuća tišina, a evidentno je da drugi blok okupljen oko trojke čini sve da SDA pošalju u opoziciju na skoro svim nivoima. 

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.