19.11.2022. 13:47
0
Dodik odgovorio Forti: I ja i SNSD postojimo
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je na press konferenciji u Mostaru nakon sastanka sa HDZ-om odgovorio i na pitanje koga bi želio vidjeti kao partnera u vlasti iz bošnjačkog naroda.

"Ja sad ne bi kao neki iz muslimanskog političkog spektra koji su govorili najviše bi voljeli da ne postoji Dodik i SNSD, ja sad ne bih na tu temu, ali eto postojimo", kazao je Dodik. 

Na ovaj način on je odgovorio Edinu Forti, predsjedniku Naše stranke koji je na N1 televiziji rekao da bi volio da SNSD ne postoji, a da za HDZ BiH ne bi koristio takve riječi. Zvaničnici Naše stranke Sabina Ćudić i Damir Arnaut isticali su kako vlast sa obje ove stranke nije prihvatljiva, a Ćudić je poručila da ako se HDZ ne može odreći SNSD-a onda Naša stranka neće u tome učestvovati. Naša stranka ima dva zastupnika i ukoliko bi se držali onoga što su rekli, onda bi sedmorka imala 11 zastupnika. Od osam stranaka koje žele praviti vlast na svim nivoima u PD PS BiH samo pet imaju zastupnike SDP BiH pet, NIP tri, Naša stranka dva, NES dva i BHI Fuad Kasumović jedan mandat. 

Govoreći o partneru za vlast Dodik je šaljivo kazao da "viri" što je kod Dragana Čovića izazvalo smijeh.

Dodik je napomenuo da u Predstavničkom domu PS BiH SDA ima devet mandata, a osmorka 13 te da i jedni i drugi mogu ući u strukturu. 

Čović se nadovezao ističući kako će većine u klubovima naroda "odrediti legitimne predstavnike".  

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.