22.11.2022. 20:43
0
"SDA neće SNSD-u dati četvrtog delegata, SDP mora odlučiti šta želi. Imali smo optužbe proteklih godina da je SDA dala četvrtog delegata a ovaj put su te stranke u poziciji da donose tu odluku"
Edin Ramić, jedan od predstavnika Pokreta za državu, federalni ministar izbjeglih i raseljenih i potpredsjednik SDA za N1 je komentarisao najave da bi ova koalicija SNSD-u mogla "dati" četvrtog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine naglašavajući da SDA u tome neće učestvovati. Poručio je da i SDP, s obzirom na to da ima dva poslanika u Domu naroda, mora odlučiti šta želi.

Čeka se rasplet u vezi s izborom broja delegata iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, pa je shodno tome Ramić upitan hoće li Pokret za državu omogućiti tok četvrtog delegata SNSD-u?

“Uvijek se nekako priča vrati na tu nekakvu podršku tom četvrtom delegatu SNSD-u i slično. Mi smo protekle četiri godine imali optužbe nekih stranaka kako je SDA dala tog četvrtog delegata, a ovaj put su te stranke u poziciji da donose tu odluku. Danas nisu nešto previše glasni da objasne koja je šteta ili korist od tog četvrtog delegata. S jedne strane tu je opozicija kojoj je normalno da zbog toga što je njih više poslanici iz Pokreta za državu podrže njihove liste. Isto tako im je normalno da, naprimjer, u Federaciji gdje je opozicionih stranaka manje nego SDA da se izbaci upravo SDA iz vlasti. Oni čak misle da su svojom politikom doprinijeli opoziciji u Federaciji BiH pa očekuju da im se ovi na neki način revanširaju u glasanju za delegate u Domu naroda”, naveo je Ramić.

Dalje je istakao da niko ne treba imati mehanizam potpunoj blokadi.

“S druge strane, imate potrebu da život ide dalje i da formirate nekakve strukture vlasti. Hoće li poslanici Pokreta za državu glasati za svoju listu i na taj način omogućiti SNSD-u četvrtog delegata rizikujući da opozicija ne podrži tu listu ili da se u međuvremenu dogovore da će je podržati ili će poslanici Pokreta za državu glasati za liste opozicije, to će se dogovoriti narednih dana. Stav SDA je da neće učestvovati ni na koji način da se omogući SNSD-u da ima tog četvrtog delegata”, ustvrdio je Ramić za N1.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.