22.11.2022. 22:29
0
Muškarac u bh. gradu supruzi zapalio stan: Posuo benzin po sećiji, krevetu...
Migdad Hodžić (1969) je optužen zbog paljevine i počinjenog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti. Prema optužnici koju je podiglo Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a koju je potvrdio Općinski sud u Travniku, on je 6. oktobra ove godine u Vitezu zapalio stvari u stanu B. I. sa kojom je bio u vanbračnoj zajednici.

- On je benzin posuo po ugaonoj sećiji u dnevnom boravku, kao i po bračnom krevetu u spavaćoj sobi, a potom ih zapalio upaljačem. Nakon toga je stan zaključao i napustio svjestan da vatra može zahvatiti i druge stanove, jer se radi o stambenoj zgradi koja ima tri sprata sa devet stanova u istom ulazu i da može izazvati opasnost za život ljudi ili imovinu većeg opsega, a što je spriječeno brzom intervencijom vatrogasaca, navodi se u optužnom aktu. Tom prilikom spavaća soba je izgorjela u cijelosti, balkonska vrata sa prozorom u spavaćoj sobi i djelomično dnevni boravak, dok je hodnik, kupatilo i kuhinju zahvatio dim. Optuženi će se uskoro pojaviti u sudnici radi izjašnjenja o krivici.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.