25.11.2022. 16:05
0
Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu donijelo odluku o diplomi Sebije Izetbegović
Vijeće Medicinskog fakulteta na hitnoj sjednici potvrdilo je nalaz Ad hoc Komisije da je s dokumentima Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a koje traži Senat Univerziteta u Sarajevu – sve u redu.

Prema onome što je objavio interview.ba, Vijeće Medicinskog fakulteta u Sarajevu je utvrdilo da je sa dokumentacijom odnosno diplomom Sebije Izetbegović sve u redu, piše Interview.ba.

“Vijeće je prihvatilo izvještaj Ad hoc Komisije da je 'sve u redu'. Komisija tvrdi da imaju originalni dokument pisan rukom o ekvivalenciji ocjena. I to smo prihvatili. Da je sve u redu”, rekao je sagovornik interview.ba. 

Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu je usvojio zaključak i zadužio Medicinski fakultet u Sarajevu da se  formira komisija koja će još jednom pregledati kompletnu dokumentaciju gospođe Izetbegović i proslijediti zaključak.

Potom je Enra Suljić, koja slovi za desnu ruku direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, poručila da je svu dokumentaciju dostavila senatorima, te da je u slučaju spornih diploma Izetbegović sve legalno.

“Dokumentacija o svim izborima. Od asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora. Svu dokumentaciju je dužan da čuva fakultet, Univerzitet. To je zakonom definirano. I svi oni koji su otuđili, znaju što su to uradili.

Postoji dokumentacija koja dovoljno zorno govori da je sve po zakonu”, kazala je tada Suljić. 



(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.