25.11.2022. 16:20
0
Dodik prozvao ruskog ambasadora Igora Kalabuhova: Svi koji su došli na prijem u Vijećnicu treba da znaju da prisustvuju lažnom prazniku BiH..
Milorad Dodik indirektno je prozvao ambasadora Rusije u BiH Igora Kalabuhova.

Naime, Dodik je jutros standardno bljuvao vatru što se u FBiH obilježava Dan državnosti BiH.

Dodik ponavlja mantru kako to nije praznik i da se radi o lažnom narativu koji nameću muslimani.

Nije propustio priliku prokomentirati ni sinoćnji prijem u Vijećnici koji su organizirali Denis Bećirović i Željko Komšić.

“Svi koji su 25. novembar čestitali kao tzv. Dan državnosti ili se pridružili prijemu koji tradicionalno organizuju samo političari u FBiH trebalo bi da znaju da prisustvuju lažnom prazniku BiH o kojem na iskrivljen način za svoje potrebe govore politički prvaci muslimanskog naroda”, konstatovao je predsjednik RS.

No, zanimljivo je da je prijemu prisustvovao i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

On se odazvao pozivu u uredno se pojavio u Vijećnici gdje se rukovao sa Bećirovićem i Komšićem. Da li je ovaj potez Igora Kalabuhova razljutio Dodika pa ga ovaj indirektno proziva?

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.