28.11.2022. 11:26
0
Uoči sastanka sa SDP-om: Šta Vukanović poručuje strankama u FBiH
U Sarajevu će danas biti održan sastanak predstavnika SDP-a sa čelnicima opozicije iz RS-a. Delegaciju iz RS-a trebali bi činiti predstavnici SDS-a, PDP-a i stranke ZA pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Glavna tema ovog susreta trebala bi biti izbor delegata u Dom naroda PSBiH iz Narodne skupštine RS-a, odnosno kako spriječiti da Dodikov SNSD dobije četvrtog delegata u Klubu Srba.

Povodom ovog sastanka Vukanović je dao svoje viđenje šta bi trebalo biti glavno pitanje na sastanku.

- Veliko je interesovanje javnosti za sastanak lidera opozicije u Republici Srpskoj, SDS-a, PDP-a i Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića sa čelnicima SDP-a BiH u Sarajevu. Iako svi kao top temu nameću izbor delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, ovo je ipak pitanje na koji će put da se okrene napaćena zemlja čuda, da li će sa starim Savjetom ministara BiH nastaviti da tone u beznađe, haos i anarhiju, ili će izborom novog saziva Savjeta ministara bez SNSD-a krenuti putem normalizacije odnosa, okretanja životnim temama građana, rješavanja ekonomskih i suštinskih pitanja.

Ukoliko stranke iz Federacije budu pristajale na ucjene HDZ-a i SNSD-a, prave trule kompromise i paktove sa đavolom, onda se ništa neće mijenjati. Posebno je zanimljivo da HDZ, kao nacionalna stranka najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, sa oko 130.000 glasova ili 14 posto osvojenih u Federaciji u koaliciji sa ostalim hrvatskim strankama, diktira uslove i pokušava da nametne uslove ko sa kim može ući u izvršnu vlast. Ako HDZ sa manje od 10 posto podrške na nivou BiH, može da uslovljava sve na političkoj onda svaka im čast.

Dobrim dijelom ključ je u rukama SDP-a i „osmorke“, napisao je Vukanović u svom blogu.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.