28.11.2022. 19:47
0
Vukanović: Dodik je nervozan, ne pozdravljam se sa Vojinom Mijatovićem
Gost Dnevnika O kanala je bio Nebojša Vukanović, Pokret za pravdu i red.

Održan sastanak sa SDP-om,  čemu je bilo riječi i zašto nema dogovora?

- Sastanak je održan u pristojnoj atmosferi. Doduše, ja i gospodin Mijatović se nismo pozdravljali i to je bilo za očekivati. Sve u svemu, otkrivene su karte. sada je na čelnim ljudima iz SDP-a da donesu konačnu odluku. Od njih zavisi kako će izgledati Dom naroda BiH. Greške koje smo imali se ne bi trebale ponoviti. Ako je neko ko je poznat po uzurpacijama, ucjenama i iznudama, što je SNSD, u liku Milorada Dodika, ako mu ponovo da se mogućnost da ponovo blokira sve procese, imaćemo blokiranja kao one vezano za ukudanje akciza. Ko je sa Dodikom tikve sadio - o glavu su mu se obile.

Pokušava li se izbaciti SNSD iz nove vlasti, ako nakon srijede ne bude dogovora, hoće li Dodikova stranka dobiti četvrtog delegata?

- Iskreno se nadam da neće. Danas nije bio nikakav konačan dogovor. Čelni ljudi SDP-a su svjesni posljedica koje bi tu bile. Danas sam rekao u koga treba uperiti prst, a to je korumpirani Christian Schmidt, koji je pod pritiskom Hrvatske donio izmejne Izbornog zakona i dok su se brojali glasovi on je mijenjao.Radio je stvari koje su nedopustive. Takvi potezi su pogodovali legalizovanju izborne krađe. Dodik je jako nervozan, samo pogledajte šta tweett-a.  Nervoza pokazuje koje su posljedice izostavljanja SNSD-a u Vijeću ministara i toga da Željka Cvijanović ostane izolovana. Izgubit će značajne poluge moći. 



(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.