29.11.2022. 18:49
0
Pokret za Državu će omogućiti Dodiku četvrtog delegata u državnom Domu naroda - Duratović (DF): "Ja ću biti kandidat i tu kandidaturu je potpisalo svih pet poslanika"
Da će Pokret za državu omogućiti SNSD-u četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH sada je već potpuno jasno. Lider SDP-a Nermin Nikšić i lider Pokreta za državu Vojin Mijatović boravili su danan u Istočnom Sarajevu na sastanku sa Dodikom, a večeras je u to u dnevniku BHRT-a indirektno potvrdio i DF-ov Mirsad Duratović kojem je Dodik obećao mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

"Ja ću biti kandidat. Tu kandidaturu je potpisalo svih 5 poslanika Pokreta za državu. Na stajalištu smo da ćemo glasati za našu listu i za našeg kandidata, a kad a se objave rezultati glasanja vidjeće se koliko je opozicija imala svojih poslanika koji su ipak glasali za SNSD", poručio je Duratović. 

Kao što je poznato, ukoliko tri glasa Pokreta za državu ne ode u koristi SDS-a i PDP-a, SNSD će dobiti svog poslanika u Domu naroda PSBiH. Pokret za državu čine jedan poslanik SDA, jedan poslanik Zelenih, jedan poslanik DF-a i dva poslanika SDP-a.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.