29.11.2022. 18:56
0
Predsjednica PDA Elzina Pirić: Potpisivanje sporazuma Osmorke i HDZ-a je historijski trenutak za BiH
Predsjednica PDA Elzina Pirić komentirala je sporazum koji su potpisali HDZ i Osmorka.

“Duži vremenski period učestvovali smo u pregovorima koji su u konačnici doveli do zvaničnog dokumenta ‘Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. – 2026. godine’.

Potpisivanje ovog dokumenta smatram historijskim trenutkom za Bosnu i Hercegovinu, jer ovaj dokument u tri cjeline sadrži ono na čemu će raditi političke partije okupljene oko programa, a to su: euroatlanske integracije, politička stabilnost i vladavina prava, socijalna pravda i ekonomija”, navela je Pirić.

Ona kaže da optimizam uljeva to što su se politički subjekti ujedinili oko zajedničkih ciljeva, a ne ličnih ili stranačkih interesa.

“Moram iskazati svoj optimizam da će u narednom periodu Bosna i Hercegovina ubrzati svoj put kad su u pitanju euroatlantske integracije, da će se početi sa iskorjenjivanjem kriminala i korupcije, te naglim razvojem privrede zasnovane na domaćim resursima, gdje prije svega mislim na energetski sektor kako bi Bosna i Hercegovina postala energetski neovisna država.

Razvoj privrede i pravna sigurnost zaustaviti će odlazak mladih snaga, kojim će se stvarati uslovi za obezbjeđenje egzistencije u jedinoj nam domovini, što je potpuna suprotnost od onoga što su do sada dugi niz godina radile vladajuće strukture, zbog čega i naglašavam da je ovo historijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu”, navela je Pirić.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.